Flat Preloader Icon

Za nama je i VI Simpozijum Unije udruženja medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Republike Srbije koji se održao od 15. do 19.05.2024. u hotelu “Buket” na Zlatiboru.  

ICEPS je i ovog puta bio podrška našim zdravstvenim radnicima i njihovim inicijativama. Predstavljen je zajednički projekat Unije, Sigma d.o.o. i Privredne komore Srbije koji se tiče stvaranja i održavanja bezbednog radnog okruženja.  

Na svečanom otvaranju Simpozijuma UUMSZTRS-a posebno je pridata pažnja temi sprečavanja bolničkih infekcija (STOP bolničkim infekcijama) i dezinfekcionim sredstvima koja su neophodna u zdravstvenim ustanovama radi prevencije bolničkih infekcija. 

Tokom predavanja u narednim danima Simpozijuma usledile su brojne edukacije o faktorima koji narušavaju zdravlje i kvalitet života. U tom pogledu, izdvojila se i aktuelna tema o uticaju digitalnih tehnologija na kvalitet života i psihičko zdravlje mladih, budući da digitalno nasilje predstavlja relativno nov fenomen koji se pojavljuje zajedno sa novim medijima i informaciono-komunikacionim tehnologijama.  

Zahvaljujemo se struk. med. sest. Radmili Jazić, predsednici UUMSZTRS-a, na pozivu i toploj dobrodošlici, kao i našoj saradnici struk. med. sest. Mariji Mijajlović na odličnoj organizaciji ovog Simpozijuma.  

Posebno nam je drago što su na Simpozijumu učestvovali naši studenti, posvećene medicinske sestre kojima ICEPS pruža mogućnost da se školuju uz posao. Ukoliko i vi želite da im se pridružite na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvene nege ili nekom od master programa, budite slobodni da nas kontaktirate.