Flat Preloader Icon

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, koji se obeležava ove godine pod sloganom Naše medicinske sestre. Naša budućnost. i u znak sećanja na Florens Najtingejl (1820-1910), englesku bolničarku i medicinsku sestru, upućujemo najiskrenije čestitke svim medicinskim sestrama čiji rad neupitno doprinosi kvalitetu zdravstvene zaštite u Republici Srbiji, kao i predavačima, saradnicima i članovima ICEPS tima.

Najvažnija karika svakog zdravstvenog sistema ste svi vi koji ste odabrali najlepši i najteži posao na svetu, često iscrpljujući, neretko stresan, ali neprocenjivo važan i human pre svega! 

Neizmerno smo zahvalni i srećni i kao Škola koja obrazuje medicinske profile, ali i kao pojedinci što imamo priliku da uspešno sarađujemo sa vama.

Hvala na poverenju i prilici koja nas inspiriše i čini boljima.

Prema podacima Međunarodne sestrinske organizacije, medicinske sestre i tehničari obavljaju 63-83% usluga u zdravstvu. Slogan Naše medicinske sestre. Naša budućnost. globalna je kampanja koja je usmerena ka jasnijim odgovorima šta se od sestrinstva očekuje u budućnosti kako bi se moglo odgovoriti na zdravstvene izazove i unaprediti zdravlje celokupnog stanovništva.