Flat Preloader Icon

Znamo da položaj zdravstvenih radnika, osim iskustva i ličnih kvaliteta, zavisi i od nivoa formalnog obrazovanja. Želimo da doprinesemo poboljšanju položaja što većeg broja zdravstvenih radnika, a time i kvalitetu zdravstvenog sistema Srbije i zato smo koncept studiranja posebno prilagodili organizacionim i finansijskim mogućnostima zaposlenih u zdravstvu. Ovde ćete pronaći informacije o aktuelnim pogodnostima i popustima za zaposlene zdravstvene radnike koji žele da započnu ili nastave usavršavanje kroz studijske programe iz oblasti medicine u našoj Školi. Ne ustručavajte se da nas kontaktirate za sve nedoumice i dodatne informacije.

Popusti na školarinu

Zaposleni zdravstveni radnici mogu ostvariti popust na školarinu po više osnova:

Adresa stanovanja udaljena više od 50 km od Beograda

Ukoliko je adresa stanovanja studenta udaljena više od 50 km od Beograda, a student se upisuje na studijski program osnovnih strukovnih studija Zdravstvene nege, Fizioterapije, Radiologije ili Medicinsko-laboratorijske tehnologije ima pravo na umanjenje školarine u iznosu od 100 eur.

Članstvo u sindikatu zdravstvenih radnika

Zdravstveni radnici koji se upisuju na osnovne ili master studije medicinskih smerova na ICEPS-u, a članovi su sledećih sindikata imaju popust na školarinu 100 eur:

   • Sindikat medicinskih sestara i tehničara Srbije – SMSTS (iako ugovor nije obnovljen za narednu školsku godinu, Škola će zbog lepe saradnje i poštovanja prema svakom članu Sindikata, kao i same struke, i dalje odobravati popust na školarinu za svaku godinu studija)
   • Sindikat Sloga
   • Udruženje Eduka
   • Sindikat zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti RS – Sindikalna organizacija OB Čačak
   • Sindikat Nezavisnost

  Subvencije Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije

  Zdravstveni radnici koji su članovi Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije, a upisuju se na ICEPS, imaju pravo da konkurišu za sredstva Komore za finansiranje dela školarine. Svake godine Komora medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije raspisuje Javni oglas za podnošenje zahteva za dodelu finansijskih sredstava Fonda uzajamne pomoći KMSZTS namenjenih formalnom obrazovanju u visokoškolskim ustanovama. Sve informacije o aktuelnim konkursima možete pronaći na sajtu Komore, a za potrebnu dokumentaciju obratite se Studentskoj službi ICEPS-a. 

  Priznavanje stručne prakse

  U zavisnosti od radnog iskustva (najmanje 6 meseci) zaposlenima u zdravstvu omogućeno je priznavanje stručne prakse, delimično ili u celosti po predmetu i samim tim oslobađanje pohađanja prakse, kao i srazmerno umanjenje školarine.

  Mogućnost realizacije stručne prakse na radnom mestu

  Zdravstveni radnici koji su studenti ICEPS-a imaju mogućnost pohađanje stručne prakse na radnom mestu uz uslov potpisanog ugovora između Škole i Zdravstvene ustanove i ispunjenih tehničkih uslova za realizaciju prakse.

  Studije približene mestu stanovanja studenta

  ICEPS ima jedinice u čak šest gradova – Beogradu, Novom Sadu, Jagodini, Leskovcu, Kraljevu i Vršcu, u kojima se realizuju studijski programi iz oblasti medicine. U svim centrima održava se nastava, praksa i polaganje ispita, dok je realizacija stručne prakse moguća i na drugim lokacijama (u ustanovama) koje ispunjavaju sve potrebne uslove.

  Ispitni rokovi

  Ispiti se održavaju svakog meseca, isključivo subotom, u prostorijama Škole, odnosno VŠJ ICEPS-a.

  Materijali za pripremu ispita

  Snimci predavanja dostupni su studentima u svakom trenutku. Literaturu za pripremanje ispita studenti dobijaju besplatno na revers ili u elektronskom formatu (u pdf dokumentu putem mejla). Takođe, studentima su na raspolaganju kontakti predavača za potrebe konsultacija putem mejla ili uživo.

  Akcenat je na praksi

  Studenti koji su u radnom odnosu nisu u obavezi da pohađaju teorijsku nastavu (na raspolaganju su video snimci predavanja). Pohađanje stručne prakse je obavezno. Stručna praksa obuhvata veliki fond časova, realizuje se u zdravstvenim ustanovama i omogućava prenos znanja među kolegama i međusobno povezivanje.

  Početak stručne prakse istaknut na sajtu

  Radi boljeg i lakšeg upravljanja vremenom, studenti imaju mogućnost provere planiranog početka stručne prakse u svim VŠU/VŠJ. Tačan datum početka prakse potvrđuje se najkasnije do 10 dana unapred.